Slowaken wilden WK-feest massaal vieren

7 oktober 2009, 10:05

Slowakije loopt massaal uit voor het WK-kwalificatieduel met Slovenië. Liefst 160.000 Slowaken dienden een aanvraag in voor een kaartje voor de wedstrijd, waarin Slowakije aan een gelijkspel genoeg heeft om zich voor het eerst te plaatsen voor het WK. Het stadion in Bratislava biedt plaats aan slechts 23.000 fans.

Slowakije heeft na acht speeldagen vijf punten voorsprong op Slovenië, terwijl Tsjechië, Polen en Noord-Ierland al op onoverburgbare achterstand gezet zijn. Het WK lonkt en een puntje in de thuiswedstrijd tegen de Slovenen is voldoende. "We hebben deze cyclus pas één nederlaag geleden en dat was uitgerekend tegen Slovenië. Ik ga er vanuit dat mijn spelers daarvoor sportieve revanche gaan nemen. Ik heb veel vertrouwen in ze", zegt de succesvolle bondscoach Vladimir Weiss.

Nadeel voor Slowakije is dat de ploeg spitsen Stanislav Sestak en Filip Holosko door blessures moet missen. "Dat is een flinke aderlating, Sestak en Holosko waren goed in vorm", weet een andere spits, Martin Jakubko. "Maar ik ben er desondanks zeker van dat we ons zaterdag gaan plaatsen voor het wereldkampioenschap."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen