Boyd pijnigt Dundee United met vijf treffers

30 december 2009, 22:36   Bijgewerkt: 27 januari 2010, 01:41

In de Schotse Premier League heeft klassementsleider Glasgow Rangers het gat met nummer twee Celtic opgevoerd tot zeven punten. De Rangers deden dat na een 7-1 thuiszege op Dundee United, met dank aan Kris Boyd.

Tussen de twintigste en dertigste minuut besliste Boyd het duel met een glaszuivere hattrick. Na de rust was de aanvaller nog tweemaal trefzeker. Daarmee voerde hij zijn seizoenstotaal op tot negentien doelpunten in achttien matches. In het tweede bedrijf droegen ook Damian Casalinuovo, Steven Whittaker en Madjid Bougherra bij aan de doelpuntrijke uitslag. Een rode kaart van Kenny Miller vormde het enige smetje op de galavoorstelling van de Glasgow Rangers.

Celtic kwam woensdag niet in actie. Zijn wedstrijd tegen Kilmarnock werd wegens de barre weersomstandigheden, evenals drie andere duels, afgelast. Daardoor hebben The Bhoys nog wel één match tegoed ten opzichte van de aartsrivaal.