Mathijsen: "HSV kan winterstop goed gebruiken"

Ger
11 december 2009, 09:30

Het Nederlands getinte Hamburger SV heeft de prima start in de Bundesliga de voorbije weken geen passend vervolg kunnen geven. De club van Joris Mathijsen, Eljero Elia en Romeo Castelen wist de laatste zeven competitiewedstrijden niet meer te winnen. "Betere uitslagen zitten er momenteel gewoon niet in."

Hamburger SV profileerde zich in de beginfase van de Duitse competitie als een serieuze titelkandidaat. De manschappen van trainer Bruno Labbadia versloegen onder meer respectabele opponenten als Bayern München, Borussia Dortmund en VfL Wolfsburg. Dankzij de zegereeks mocht HSV zich enkele speelronden de koploper van de Bundesliga noemen. De voorbije weken is de motor echter gaan haperen, waardoor de Noord-Duitsers zijn afgezakt naar de vijfde plaats.

"Die wedstrijd is kenmerkend voor de mindere fase waarin we ons momenteel bevinden", zegt Joris Mathijsen tegen FCUpdate.nl. "We hebben alles gegeven, maar een betere uitslag zat er simpelweg niet in. We kwamen tot enkele goede aanvallen, dwongen drie of vier goede kansen af, maar bekronen dat niet met een doelpunt. Het is een bekend probleem, want we scoren de laatste tijd gewoon te weinig. Voor mij als verdediger is het een lichtpuntje dat we achterin de nul hebben gehouden."

Marcus Berg ontpopte zich in groep C van de Europa League tot de blikvanger van de Duitse formatie. De afgelopen zomer bij FC Groningen weggeplukte Zweedse international was al goed voor vier treffers. "Marcus is een jongen die uit het niets een doelpunt kan scoren. Dat laat hij dit seizoen vooral in de Europa League zien", aldus Mathijsen. "In de Bundesliga heeft hij er meer moeite mee. Als enige fitte spits heeft hij de laatste tijd bijna iedere minuut moeten spelen."

Berg

Berg

"Eli is verrassend snel teruggekomen. Hij had waarschijnlijk wat langer rust gekregen als we over meer fitte spelers konden beschikken", denkt Mathijsen, die met HSV voor de winterstop nog twee competitiewedstrijden afwerkt. De onderlinge verschillen op de ranglijst zijn beperkt, waardoor Die Rothosen veel kunnen winnen - of juist verliezen. Koploper Bayer Leverkusen staat zes punten voor, terwijl het gat met nummer tien Eintracht Frankfurt slechts drie punten omvat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen