Hoofdrol Sneijder bij Houdini-act Inter

9 januari 2010, 22:47   Bijgewerkt: 9 januari 2010, 22:54

De vrije trappen van Wesley Sneijder worden langzaam maar zeker een wapen voor Internazionale. Mede dankzij twee benutte vrije trappen van de middenvelder, sleepte de leider in de Serie A een zwaarbevochten 4-3 zege uit het vuur tegen hekkensluiter Siena. Kort voor tijd leidden de bezoekers nog met 2-3.

Massimo Maccarone zette Siena na achttien minuten brutaal op voorsprong in het Giuseppe Meazza Stadion. Inter leek aan twintig minuten genoeg te hebben om orde op zaken te stellen, door doelpunten van Diego Milito en Sneijder. Vooral de goal van de Nederlander mocht er wezen: hij schoot een vrije trap raak. Maar direct na de 2-1 sloegen de gasten via Albin Ekdal terug, waarna Maccarone hen zelfs voor de tweede keer aan de leiding bracht. Een stunt zat er voor de Toscanen echter niet in, al had het daar tot de 88e minuut wel alle schijn van. Opnieuw uit een vrije trap maakte Sneijder 3-3, diep in blessuretijd bepaalde Walter Samuel de eindstand op 4-3.

AS Roma klom eerder op de dag naar de vierde plek na een 1-0 thuiszege op Chievo Verona. De Romeinen speelden vanaf de elfde minuut met een man minder door een rode kaart van Doni. Desondanks verdedigden ze de vroeg vergaarde voorsprong met succes. Al in de eerste minuut maakte Daniele De Rossi het doelpunt voor Roma. Na rust verzuimde David Pizarro de match te beslissen; hij miste een strafschop.