Arsenal morst punten, Chelsea nieuwe koploper

27 maart 2010, 17:55   Bijgewerkt: 27 maart 2010, 19:29

Arsenal heeft in de Engelse titelstrijd kostbaar terrein verloren. De formatie van coach Arsene Wenger gaf in de slotfase van de uitwedstrijd bij Birmingham City belangrijke punten uit handen (1-1). Chelsea greep wel drie punten en neemt daardoor de eerste plaats over van Manchester United, dat later op de dag Bolton Wanderers bezoekt.

Toen Samir Nasri er in de 81ste minuut 0-1 van maakte, mocht Arsenal even hopen op drie punten. Zover kwam het echter niet. In de tweede minuut van de blessuretijd gaf Kevin Phillips de supporters van Birmingham City reden tot juichen. Op aangeven van Craig Gardner bepaalde hij de eindscore op 1-1. Arsenal blijft daardoor derde.

Chelsea won wél, waardoor het de eerste plaats (tijdelijk) overneemt van Manchester United. Op eigen veld hadden The Blues beduidend minder moeite met de andere formatie uit Birmingham: Aston Villa, dat nog volop in de race voor Europees voetbal is. De ploeg van Carlo Ancelotti declasseerde de bezoekers met maar liefst 7-1.

Frank Lampard was de grote man bij Chelsea. De middenvelder was bij vijf van de zeven doelpunten betrokken. Vier keer was de international degene die doelpuntte, één keer was hij de aangever. Florent Malouda (2) en voormalig Feyenoord-speler Salomon Kalou maakten de overige goals. Na een klein half uur had John Carew nog wel gelijkgemaakt voor Villa, maar dat was het enige wapenfeit van de bezoekers. Bij Chelsea viel de 19-jarige Patrick van Aanholt dertien minuten voor het eindsignaal in. Jeffrey Bruma bleef de hele wedstrijd op de bank.

In het gevecht om de vierde plaats, die aan het einde van de competitie voldoende is voor een plek in de voorrondes van de Champions League, deed Tottenham Hotspur goede zaken. De Spurs versloegen hekkensluiter Portsmouth met 2-0 en staan nu vijf punten voor op nummer vijf Manchester City, dat nog wel een duel tegoed heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen