FC Porto baalt na strafvermindering voor Hulk

Ger
25 maart 2010, 16:16   Bijgewerkt: 25 maart 2010, 16:31

De strafvermindering voor de Braziliaan Hulk maakt veel los in Portugal. De aanvaller van FC Porto werd in februari voor vier maanden geschorst voor zijn aandeel in een vechtpartij na het duel met Benfica. Na een hoger beroep werd de straf herzien tot drie wedstrijden.

Cristian Sapunaru, een ploeggenoot van Hulk, werd in eerste instantie zelfs voor een half jaar geschorst. De verdediger, die ondertussen op huurbasis voor Steaua Boekarest uitkomt, zag die straf worden teruggebracht tot vier duels. Porto denkt er aan een schadevergoeding te eisen van de Portugese voetbalbond. Hulk heeft immers een flink pak wedstrijden onterecht aan de kant gestaan. Toen de aanvankelijke straffen werden uitgesproken stond Porto een punt achter op Benfica. Inmiddels is de achterstand opgelopen tot elf punten.

"We zijn blij dat de straffen voor Hulk en Sapunaru zijn teruggebracht, maar we zijn nog boos over wat ons is aangedaan", aldus trainer Jesualdo Ferreira. "Het is moeilijk in te schatten hoe groot de sportieve schade is." Ook Herminio Loureiro, de preses van de Portugese liga, is niet te spreken over de uitspraak van het beroepscomité en bood prompt zijn ontslag aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen