"Lichaam Lukaku is buiten elke proportie"

Ger
23 maart 2010, 12:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wie de breedgeschouderde Romelu Lukaku dit seizoen aan het werk heeft gezien, kan moeilijk geloven dat het talent van Anderlecht slechts zestien jaar is. Met schoenmaat 47,5, een lengte van 1.92 meter en zijn 104 kilogram steekt hij boven al zijn leeftijdsgenoten uit. Volgens sportarts Chris Goossens is het lichaam van de aanvaller 'buiten elke proportie'.

"Afrikaanse spelers hebben sowieso een aanleg om atletischer te zijn, maar Romelu kreeg ook nog eens de perfecte genen van zijn vader en zijn moeder mee. Zijn ouders zijn twee heel fors gebouwde mensen", zegt Goossens in Het Nieuwsblad. "Lukaku is het prototype van een moderne voetballer. Als ik op de computer de ideale voetballer zou kunnen creëren, dan zou dat Romelu Lukaku zijn."

"Hij heeft alles: kracht, lichaamsbouw, explosiviteit, niet blessuregevoelig en techniek. Bij Belgische tieners zie ik amper nog atleten. Die zitten veel te veel achter hun PlayStation en Gameboy. Kinderen van allochtone origine hebben nog de cultuur om meer buiten te spelen en te ravotten. Omdat ze van nature een atletische aanleg hebben, ontwikkelen ze veel meer spieren. Onze nationale ploeg zal op termijn uit alleen maar donkere jongens bestaan."

Met vijftien doelpunten kroonde Lukaku zich tot de jongste Belgische topschutter ooit. Onlangs liet bondscoach Dick Advocaat de jongeling bovendien debuteren in de Belgische ploeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen