Maastricht overweegt koop MVV-stadion

Ger
22 april 2010, 20:23   Bijgewerkt: 22 april 2010, 21:09

Burgemeester en wethouders van Maastricht overwegen om stadion De Geusselt van het noodlijdende MVV aan te kopen. De koop kan bijdragen aan het behoud van de voetbalclub en leegstand van het enorme gebouwencomplex voorkomen.

Dat maakte de gemeente Maastricht donderdag bekend. Door de ernstige financile problemen van MVV loopt ook de gemeente naar eigen zeggen risico. Leegstand zou negatieve gevolgen kunnen hebben voor de omgeving. Bovendien verlicht de aankoop de problemen van MVV.

B&W komen met hun verklaring, nadat de politieke partijen in de gemeenteraad woensdag opheldering hadden gevraagd na krantenberichten over een reddingsplan voor MVV. Voor de meeste politieke partijen is financiële steun voor MVV uitgesloten.

Woensdag nog hadden vertegenwoordigers van politiek en bedrijfsleven overleg over de toekomst van MVV. Voor 1 mei moet de club bij de KNVB een plan van aanpak indienen om de financiële problemen op te lossen. De spelers krijgen al sinds februari geen salaris meer.

Steun aan MVV ligt gevoelig bij de raad. Tot zeven jaar geleden sprong de gemeente als redder in de nood steeds bij, maar in 2003 maakte de toenmalige burgemeester Gerd Leers een eind aan de gemeentelijke steun.

Volgens in de regionale media uitgelekte plannen wil de gemeente nu symbolisch één euro betalen voor het stadion. Daarmee is MVV verlost van de achterstallige stadionhuur. De begroting van MVV kan daarmee omlaag gebracht worden van 3,2 miljoen euro naar ruim 2 miljoen euro.

B&W zien veel in plannen De Geusselt om te bouwen tot een multifunctioneel centrum, dat nieuwe prestigieuze projecten in Maastricht mogelijk maakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen