Luhukay loopt met Augsburg promotie mis

16 mei 2010, 19:52   Bijgewerkt: 17 mei 2010, 02:09

Jos Luhukay is met FC Augsburg promotie naar de Bundesliga misgelopen. De club van de Nederlandse trainer verloor zondag ook de tweede play-offwedstrijd van 1.FC Nürnberg (0-2), waardoor ze een plek op het hoogste niveau kan vergeten.

Het eerste duel had Nürnberg slechts op een 1-0 overwinning afgesloten, waardoor Augsburg nog een reële kans had om de tweestrijd te winnen. Voor eigen publiek ging het echter verkeerd. Ilkay Gündogan maakte er na dik een half uur 0-1 van voor Nürnberg. In de eerste achttien minuten na de rust vergooide Augsbrug zijn kansen op promotie definitief. Na 57 minuten kreeg Ibrahimi Traore een rode kaart, waarna Eric Choupo-Moting de eindscore zes minuten later uit een penalty op 0-2 bepaalde.

Nürnberg handhaaft zich door de overwinning in de Bundesliga.