Ferguson: "Druk op Rooney te groot"

6 juli 2010, 09:28

Alex Ferguson denkt te weten waarom Wayne Rooney zo’n slecht WK heeft gespeeld. De Schot werkt bij Manchester United dagelijks met de spits en vindt dat de druk op Rooney te groot was.

“Er werd zo ontzettend veel van hem verwacht”, sprak de trainer. “Hij zou wel even de speler van het toernooi worden en de prestaties van Messi en Ronaldo in de schaduw zetten. Maar Rooney heeft helemaal niet veel ervaring op een WK. Over vier jaar ga je een andere speler zien.”

Ferguson was ook erg teleurgesteld over het spel van Engeland, maar ook daar heeft hij een verklaring voor. “Engeland speelde in een makkelijke kwalificatiegroep”, legde hij uit. “Misschien was het beter geweest als ze tegen wat betere teams hadden gespeeld voor ze op het WK kwamen.”

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen