Gascoigne verstoort politie-belegering in Engeland

Ivo
10 juli 2010, 10:43

Voormalig international Paul Gascoigne heeft op bizarre wijze van zich doen spreken in Engeland. De Brit dook op in het plaatsje Rothbury, waar de politie aan het onderhandelen was met een losgeslagen moordenaar en liet weten een 'vriend' van de man te zijn.

Engeland was al een week in de ban van Raoul Moat, die zijn ex had beschoten en haar vriend had vermoord. Hierna liet de man weten niet te stoppen met moorden tot hij dood was. In Rothbury werd hij vrijdagavond gevonden door de politie, die hem vervolgens omsingelden en de met de suïcidale man onderhandelden. In de loop van de avond verscheen een straalbezopen Gascoigne op het toneel en vroeg de politie of hij 'zijn vriend' even mocht bezoeken.

Gascoigne wilde Moat naar eigen zeggen een blikje bier en wat kip brengen en claimde de man te kennen uit de tijd dat hij werkte als een uitsmijter in een discotheek. Gascoigne gaf verscheidene radio-interviews, waar hij met dubbele tong amper verstaanbaar sprak.

De politie geloofde geen woord van 'Gazza' en stuurde hem weg. Later die nacht schoot Moat zichzelf door het hoofd en was de belegering gedaan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen