Celtic en Rangers halve finalist in League Cup

27 oktober 2010, 22:51

Celtic en Glasgow Rangers hebben geen fout gemaakt in de kwartfinales van de Schotse League Cup. Beide topclubs speelden zich woensdagavond naar de halve finales van de titelstrijd met zeges bij respectievelijk St. Johnstone en Kilmarnock.

Celtic, met Glenn Loovens in de basis, begon als een komeet bij St. Johnstone. The Bhoys leidden al na dertien minuten met 3-0, maar bij die score stokte hun machine. Hierdoor slaagde de thuisclub erin terug te komen tot 3-2, maar daar bleef het bij.

Glasgow Rangers spreidde zijn doelpunten wat meer over de wedstrijd. Door goals van Andrew Little in de 25ste minuut en Steven Naismith na een uur zegevierde de koploper in de competitie met 2-0 bij Kilmarnock.

Door de overwinningen van de grootmachten uit Glasgow is het deelnemersveld voor de halve finales compleet. Dinsdag sleepten Motherwell en Aberdeen namelijk al hun startbewijs voor die toernooifase in de wacht.