Celtic pakt zege in tumultueuze slotfase

17 oktober 2010, 15:39   Bijgewerkt: 17 oktober 2010, 15:47

Het verschil tussen Glasgow Rangers, Celtic en de rest van de competitie in Schotland is dit seizoen groter dan ooit. Beide grootmachten staan na acht duels op de maximale score van 24 punten, de overige teams staan op grote achterstand.

Glasgow Rangers won zaterdag al zijn achtste duel van het seizoen (4-1 van Motherwell), Celtic deed zondag hetzelfde. Gemakkelijk ging dat niet, want tegen Dundee United stond het tot diep in de tweede helft 1-1. Gary Hooper tikte van dichtbij de winnende treffer binnen, nadat een schot van Anthony Stokes net gered werd.

Vlak daarvoor had Joe Ledley namens Celtic de paal geraakt. Bovendien leek de ploeg tien minuten voor tijd een strafschop te krijgen na een overtreding op Hooper, maar na ampel beraad met zijn assistent kwam scheidsrechter McDonald op zijn beslissing terug. Hij gaf plots een doeltrap, tot woede van Celtic. Dat leek de ploeg twee punten te gaan kosten, tot Hooper in de 89ste minuut alsnog voor de 1-2 zorgde.

Bij Celtic stond de Nederlander Glenn Loovens opnieuw in de basisformatie.