Hearts biedt honderd miljoen aandelen te koop aan

25 oktober 2010, 20:47

De Schotse club Heart of Midlothian wordt geteisterd door financiële malaise. De ploeg gaat gebukt onder een schuldenlast van tien miljoen euro. Het bestuur ziet zich nu genoodzaakt om aandelen te verkopen met het doel om de totale debet te doen krimpen. Hearts biedt niet minder dan honderd miljoen aandelen aan ter waarde van 11 eurocent.

Door de aandelen van de hand te doen hoeft de club minder rente per jaar af te betalen met als gevolg dat de huidige nummer vier van de Schotse Premier League winst gaat maken per boekjaar. Het heeft er alle schijn van dat grootaandeelhouder en tevens voorzitter van de club Vladimir Romanov zijn totale hoeveelheid aandelen drastisch gaat vergoten.

Romanov liet op de website van de Schotse club weten dat de Litouwse bank die zijn zaken beheert, een overeenstemming heeft bereikt met de club over de overname van de aandelen. Er staat een vergadering voor de aandeelhouders gepland voor 11 november, waarbij de partners van Heart zullen stemmen over het voorstel de voorzitter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen