Nederlands elftal haalt hard uit tegen Zweden

Ger
12 oktober 2010, 22:22   Bijgewerkt: 12 oktober 2010, 22:58

Met twaalf punten uit vier kwalificatieduels is Oranje hard op weg naar de Europese eindronde van 2012. De equipe van bondscoach Bert van Marwijk zette dinsdagavond een belangrijke stap door concurrent Zweden te vermorzelen: 4-1. Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay verdeelden de Nederlandse doelpunten.

Dankzij de tweede overwinning binnen vijf dagen heeft Oranje het initiatief in groep E stevig in handen. Zweden, vooraf ingeschat als zwaarste opponent, kijkt voorlopig tegen een achterstand van zes punten aan. De Scandinaviërs hebben weliswaar nog een wedstrijd tegoed, maar die oneffenheid in de rangschikking zal pas in september 2011 zijn weggewerkt. Een psychologisch voordeel voor het Nederlands elftal, mits de zegereeks in het EK-kwalificatietraject de komende maanden intact blijft.

Mede dankzij Van der Vaart beleefde Nederland tegen Zweden een vliegende start. Na amper vier minuten lag een fraaie combinatie tussen de middenvelder en Wesley Sneijder aan de basis van de 1-0. Klaas-Jan Huntelaar schoof de bal uiteindelijk op aangeven van Van der Vaart koeltjes langs doelman Andreas Isaksson. Sneijder zorgde in de daaropvolgende minuut bijna voor een verdubbeling van de score. De uithaal van de spelmaker van Internazionale vloog rakelings langs de kruising.

Oranje hervat de EK-kwalificatie pas over een klein half jaar met een dubbele ontmoeting met Hongarije. Het Balkanland is met drie zeges opeens de belangrijkste uitdager van Nederland geworden in groep E. De manschappen van Van Marwijk spelen in september de returns tegen San Marino (thuis) en Finland (uit). Het thuisduel met Moldavië vormt in oktober de opmaat voor de afsluitende groepswedstrijd bij Zweden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen