Van Bommel en Sneijder lijken fit genoeg

11 oktober 2010, 14:56   Bijgewerkt: 11 oktober 2010, 15:19

Oranje werkt met een fitte selectie toe naar het EK-kwalificatieduel met Zweden. Mark van Bommel hervatte maandag de training en bondscoach Bert van Marwijk gaat er vanuit dat de middenvelder mee kan spelen tegen de Scandinaviërs. Ook Wesley Sneijder is, ondanks een lichte blessure, vermoedelijk inzetbaar.

Van Bommel liet zondag de training in de Amsterdam ArenA nog aan zich voorbij gaan, omdat hij vrijdag tegen Moldavië last kreeg van een knieblessure. Maandag, tijdens een besloten oefensessie in het stadion van ADO Den Haag, werkte hij wel weer het volledige oefenprogramma af. Dat gold niet voor Wesley Sneijder. "Hij haakte aan het eind van de training af", vertelde Van Marwijk. "Maar ik denk dat hij gewoon kan spelen tegen Zweden. En dat geldt dus ook voor Mark van Bommel."

Met Van Bommel en Sneijder aan boord kan Van Marwijk kiezen voor dezelfde basisformatie als vrijdag in Chisinau. Dat betekent dat Rafael van der Vaart opnieuw de plek van Nigel de Jong als controlerende middenvelder overneemt en Ibrahim Afellay en DIrk Kuyt vanaf de zijkanten spelen. Na het duel in Moldavië was er wat kritiek op het spel van beide aanvallers, maar Van Marwijk was het daar niet mee eens. "We hebben het als team goed gedaan en Dirk en Ibrahim maakten daar deel van uit. Dankzij Dirk kon Gregory van der Wiel bijvoorbeeld veel opkomen, hij was na rust één van onze beste spelers. Dat is voor mij goed om te zien", aldus de coach.

Gemakkelijk zal de wedstrijd tegen Zweden zeker niet worden, waarschuwde de coach. "Zweden heeft een heel behoorlijke ploeg, met specifieke kwaliteiten en gelouterde spelers. Een beetje zoals Denemarken, waar we op het WK tegen speelden. Met Ibrahimovic en Toivonen hebben ze kwalitatief heel goede spelers, gekoppeld aan fysieke kracht. We moeten op onze tellen passen, dat is zeker."

Het spel van zijn ploeg tegen Moldavië geeft in ieder geval vertrouwen voor de wedstrijd van dinsdag, liet Van Marwijk weten. "In Chisinau hebben we in een hoog tempo gevoetbald, veel kansen gecreëerd en weinig weggegeven. Het enige dat we onszelf kunnen verwijten, is dat we maar één goal maakten. Daardoor had het, als een bal in de slotfase verkeerd gevallen was, nog zomaar gelijk kunnen worden." 

De wedstrijd tussen Nederland en Zweden begint dinsdag om 20.30 uur.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Stekelenburg; Pieters, Mathijsen, Heitinga, Van der Wiel; Van der Vaart, Van Bommel; Afellay, Sneijder, Kuyt; Huntelaar

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen