Vijf vragen aan... Ibrahim Afellay

10 oktober 2010, 20:25

Door blessures van Arjen Robben en Robin van Persie speelt Oranje sinds het WK in een nieuwe voorhoede. Blikvanger daarin is natuurlijk Klaas-Jan Huntelaar, die als vervanger van Van Persie aan de lopende band scoort. Ook Ibrahim Afellay lijkt echter zijn kans te grijpen. Hij speelde de afgelopen interlands als hangende linkerspits.

Bij het Nederlands elftal heb je een heel andere rol dan bij PSV, waar je meer controlerend speelt. Hoe bevalt het om links voorin te spelen?

“Heel goed, het is een positie waar ik aanvallend meer acties kan maken. Bij PSV speel ik inderdaad op een heel andere manier, minder dicht bij de goal. Je kan me mij meerdere kanten op. Ik vind het prettig om aanvallend te spelen, maar speel overal waar het team me nodig heeft. Ik heb ervaring op beide posities, dus onwennig is het niet. Ik weet wat van me gevraagd wordt, als ik ergens opgesteld word.”

{image[273643][right-half][]}Met jou als linkeraanvaller won Oranje vrijdag met 0-1 van Moldavië. Verliep de wedstrijd een beetje zoals jullie vooraf gehoopt of gedacht hadden?

“Ongeveer wel. Je weet dat de omstandigheden in zo’n land heel lastig zijn, daar zijn we goed mee omgegaan. We hebben prima gespeeld, alleen zijn we vergeten onszelf te belonen met meer doelpunten. Maar goed, het belangrijkste is het eindresultaat. Winnen is het enige dat telt. Als dat met goed voetbal kan, zoals bij vlagen tegen Moldavië, is het helemaal mooi.”

Zweden is dinsdag de volgende tegenstander. Hoe belangrijk wordt die wedstrijd?

Tegen Zweden ontbreekt Nigel de Jong. Bovendien heeft Mark van Bommel last van zijn knie. Mocht hij niet kunnen spelen, ben jij dan een optie voor die positie?

Ten slotte: de laatste weken gaan er veel geruchten over jouw toekomst. Wat klopt daar van en wanneer denk je te weten waar je volgend seizoen speelt?

“Met geruchten hou ik me niet bezig. Interesse van andere teams is er altijd, zeker nu. Maar ik hou me daar zo min mogelijk mee bezig. Wanneer ik duidelijkheid kan geven, kan ik echt niet zeggen. Dat is allemaal even afwachten. Eerst wil ik gewoon lekker voetballen, bij PSV en Oranje. Om te beginnen dinsdag, tegen Zweden.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen