Groep E: Väyrynen helpt Finland aan monsterzege

17 november 2010, 19:23   Bijgewerkt: 17 november 2010, 19:31

SC Heerenveen-speler Mika Väyrynen heeft Finland woensdag aan een grote zege op San Marino, in de EK-kwalificatie, geholpen. De middenvelder opende kort voor rust de score. Na de doelwissel liep de groepsgenoot van Oranje uit naar 8-0.

Forssell (3), Hämäläinen (2) en Porokara waren evenals Väyrynen verantwoordelijk voor de slachtpartij in Finland. Ook good old Jari Litmanen trof doel. De oud-Ajacied schoot met nog twintig minuten te gaan een strafschop raak voor de Scandinaviërs, bij wie ook Niklas Moisander (AZ) en Veli Lampi (Willem II) speeltijd kregen. Tim Sparv van FC Groningen bleef de hele wedstrijd op de reservebank.

Het zijn pas de eerste punten van Finland op weg naar Euro 2012. De noorderlingen blijven ondanks de zege op plaats vijf in Groep E, met negen punten achterstand op Oranje, dat nog altijd de fiere koploper in de poule is.