Ranieri stapt op bij Roma na dramatisch verlies

20 februari 2011, 21:42

Claudio Ranieri heeft zijn ontslag ingediend bij AS Roma. Dat heeft de trainer zondag bekendgemaakt aan het Italiaanse persbureau Ansa. Ranieri stond al enige tijd onder druk vanwege de tegenvallende resultaten van de afgelopen tijd. Zo kwamen supporters zaterdag verhaal halen op het trainingsveld gewapend met rookbommen en vuurwerk, waarna de Italiaanse coach aangaf niet te zullen vertrekken. Na het 4-3 verlies van de Romeinen op zondag tegen Genoa heeft Ranieri toch besloten om op te stappen.

"Na zo'n wedstrijd als vandaag leek het me goed een signaal af te geven. Ik ben de kleedkamer ingegaan en heb de jongens bedankt voor de samenwerking", aldus de oefenmeester na de nederlaag. Roma gaf in dat duel een voorsprong van 3-0 uit handen. Het betekende voor Roma de vierde verliespartij op rij in de Serie A.

Directeur Gian Paolo Montani zwakt het definitieve besluit van Ranieri af tegenover diverse Italiaanse media. "We moeten dit allemaal eerst even laten bezinken", sprak de directeur na de verliespartij. "Het is nooit verstandig om direct na de wedstrijd dit soort beslissingen te nemen. We zullen hier vanavond of maandag verder over praten."

Eerder was Shakhtar Donetsk woensdag in de Champions League nog met 3-2 te sterk voor de Giallorossi. In de Italiaanse competitie staan de Romeinen op de achtste plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen