Ranieri wil kapitein blijven op 'schip' Roma

19 februari 2011, 15:05   Bijgewerkt: 19 februari 2011, 15:11

Het zijn zware tijden voor AS Roma. De ploeg van trainer Claudio Ranieri leed in de Serie A drie nederlagen op rij en verloor woensdagavond op eigen terrein van Shakhtar Donetsk in de Champions League (2-3). Dit zorgde zaterdagochtend voor het nodige rumoer rondom het trainingsveld, waar boze supporters verhaal kwamen halen gewapend met vuurwerk en rookbommen. Ranieri maakte duidelijk niet aan opstappen te denken.

De woedende menigte, die uiteindelijk door de politie moest worden ontzet, riep de oefenmeester van de Romeinen op tot vertrek. Ranieri bleef stoicijns onder het tumult. "Maar relax, ik ga nergens heen. Ik zal het schip niet verlaten", tekenen diverse Italiaanse media de woorden van de coach op. "Het is een moeilijke situatie en als geboren Romein doet deze serie mij extra pijn. Maar ik houd er niet van om midden in het seizoen op te geven."

Ranieri kon tot op zekere hoogte wel begrip opbrengen voor de actie van de supporters. "Er is hier financieel niet veel mogelijk, maar dat wist ik toen ik aan deze klus begon. De fans hebben daar echter maling aan: zij willen een winnend team zien en willen niets weten van het clubbeleid. Ik kan dat begrijpen, maar het is niet helemaal eerlijk."

Zondag wacht voor de Giallorossi de competitiewedstrijd tegen Genoa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen