Almere in hectische slotfase langs Volendam

18 maart 2011, 20:46   Bijgewerkt: 19 maart 2011, 01:56

FC Volendam heeft vrijdag een pijnlijke nederlaag geleden in de Jupiler League. De Wijdbroeken, vijfde in het klassement, gingen met 3-2 onderuit bij hekkensluiter Almere City FC. Voor coach Dick de Boer betekent het een zege bij zijn debuut. Hij is bij de Flevolanders de opvolger van de eerder deze week ontslagen Henk Wisman.

Het venijn in Almere zat hem in de staart. Iwan Redan zette de thuisclub achttien minuten voor tijd op 2-1. Michiel Kramer dacht Volendam in blessuretijd toch nog een punt te bezorgen met de 2-2, maar Serdar Öztürk schoot Almere City FC niet veel later naar de winst: 3-2. Bij rust was de stand 1-1, door goals van Melvin Platje en Mitchell Burgzorg. Ralph Hovestad (Volendam) kreeg in de 39ste minuut rood.

Volendam blijft ondanks de nederlaag van vanavond vijfde. Zondag zakt de ploeg vermoedelijk wel, want dan spelen Cambuur en Go Ahead Eagles, respectievelijk zesde en zevende, tegen elkaar in Leeuwarden. Almere City blijft ondanks de zege onderaan. Het staat nu twee punten achter op nummer zeventien Fortuna Sittard, dat later op de avond op bezoek gaat bij FC Emmen.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!