KNVB-baas blij met vrouwelijke assistent Bakker

5 april 2011, 14:21   Bijgewerkt: 5 april 2011, 14:28

Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken KNVB, is blij met de entree van Nicolet Bakker in het betaald voetbal. De 27-jarige Bakker debuteert vrijdag bij Volendam-Fortuna als assistent-scheidsrechter in de Jupiler League.

Een goede zaak, vindt Van Egmond. "Het is natuurlijk prachtig dat er na een jaar of tien weer een vrouw als assistent langs de lijn staat in het betaalde voetbal", zegt hij op KNVB.nl. "Wij stimuleren het toetreden van vrouwen zonder meer, maar het aanbod is helaas niet groot. Vrouwelijke assistenten en scheidsrechters moeten aan dezelfde kwaliteitseisen voldoen als de heren, en dat is niet altijd even gemakkelijk. Voor Nicolet is dit een prachtig debuut. Ik zit zelf in ieder geval op de tribune."

Bakker zelf zag haar debuut al min of meer aankomen. De Hoogeveense maakt immers deel uit van het talententraject voor assistent-scheidsrechters van de KNVB en iedereen uit die groep mocht na de winterstop een keer meedoen in de Jupiler League. "Het doel van het talententraject is dat je uiteindelijk de stap maakt naar het betaalde voetbal. Sinds de winterstop krijgen alle assistenten uit het traject de kans om te debuteren in de Jupiler League; voor mij was het dus wachten op mijn eerste aanstelling. Nu het zo ver is heb ik er heel veel zin in. Ik kijk erg uit naar vrijdag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen