Milan loopt bekerfinale mis, rood Van Bommel

10 mei 2011, 22:44   Bijgewerkt: 10 mei 2011, 22:50

AC Milan kan de dubbel dit seizoen vergeten. De kersverse landskampioen moest dinsdag winnen bij Palermo om de finale van de Coppa Italia te bereiken, maar slaagde daar bij lange na niet in. Het ging zelfs onderuit, met 2-1.

Na het 2-2 gelijkspel in de heenwedstrijd in Milaan had Palermo op eigen veld aan een 0-0 gelijkspel genoeg, maar daar liet de ploeg het niet op aan komen. Na een uur zorgde Giulio Migliaccio voor 1-0 en na een overtreding van Mark van Bommel mocht Cesare Bovo vanaf de penaltystip aanleggen voor de 2-0. Van Bommel kreeg voor zijn overtreding een directe rode kaart. Doelpuntenmaker Bovo kreeg even later ook rood, waardoor het weer tien tegen tien was. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd zorgde Ibrahimovic voor de 2-1, maar de finaleplek van Palermo kwam niet in gevaar.

In de finale neemt Palermo het op tegen Inter of AS Roma. Beide teams ontmoeten elkaar woensdag in Milaan. Inter verdedigt dan een kleine (1-0) voorsprong.