Gastland VS naar laatste vier Gold Cup

19 juni 2011, 22:57

De Verenigde Staten ligt nog altijd op koers om voor de vierde keer binnen tien jaar kampioen van Noord- en Midden-Amerika te worden. In de kwartfinale van de CONCACAF Gold Cup rekende het gastland zondag af met Jamaica: 0-2.

De overwinning van de Verenigde Staten was een kleine verrassing, want in de groepsfase had Jamaica meer indruk gemaakt dan de Amerikanen. De Raggae Boyz hadden alle drie hun groepswedstrijden gewonnen en bovendien niet één doelpunt tegen gekregen, terwijl de VS op de laatste speeldag een nipte overwinning op Guadeloupe (1-0) nodig had om een blamage te voorkomen. Toch was in hun onderlinge treffen de VS 'gewoon' de beste. Jermaine Jones zorgde vlak na rust voor 0-1, waarna Clint Dempsey de wedstrijd tien minuten voor tijd besliste. Tussen beide doelpunten in had de Jamaicaan Jermaine Taylor een rode kaart gekregen.

In de halve finale speelt de Verenigde Staten tegen Panama of El Salvador. De andere halve finale van de Gold Cup gaat tussen Honduras en titelhouder Mexico.