Groep E: Zweden veel te sterk voor Moldavië

Ger
3 juni 2011, 23:24   Bijgewerkt: 4 juni 2011, 00:16

Zweden heeft de achterstand op koploper Oranje in groep E van de EK-kwalificatie teruggebracht tot zes punten. De Scandinaviërs waren vrijdagavond duidelijk een maatje te groot voor Moldavië: 1-4.

Ola Toivonen, die evenals PSV-ploeggenoot Andreas Isaksson in de Zweedse basiself was opgenomen, tekende al snel voor de openingstreffer. Dankzij twee doelpunten van Galatasaray-aanwinst Johan Elmander liepen de bezoekers uit naar 0-3. Igor Bugaev scoorde tegen, waarna Alexander Gerndt in de slotfase voor de 1-4 zorgde. Emir Bajrami (FC Twente) en Pontus Wernbloom (AZ) mochten nog invallen bij Zweden.

Dankzij de overwinning heeft Zweden nu alleen de tweede plaats in handen met drie punten voorsprong op Hongarije. De achterstand op Oranje omvat zes punten, al heeft het Nederlands elftal wel een wedstrijd meer afgewerkt.

Finland had in dezelfde poule moeite om San Marino opzij te schuiven. Door een treffer van Mikael Forsell werd de laagvlieger slechts met 0-1 verslagen. De Finnen hebben nu zes punten, evenveel als Moldavië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen