Gullit: "Ontslag bij Terek niet goed voor mijn cv"

Ger
15 juni 2011, 09:27   Bijgewerkt: 15 juni 2011, 10:01

Ruud Gullit is niet verrast door zijn ontslag bij het Tsjetsjeense Terek Grozny. Voorzitter Ramzan Kadyrov uitte eerder deze week al openlijk kritiek op de Nederlandse trainer. Na het verlies tegen Amkar Perm kreeg Gullit dinsdag zijn congé.

"Zaak is nu om in goed onderling overleg mijn nog een jaar doorlopende contract te regelen en daarna zal ik terugkeren naar Nederland. Vanzelfsprekend is dit niet goed voor mijn cv; aan de andere kant is dit wel een avontuur geweest", zegt Gullit in De Telegraaf. "Met mijn aanwezigheid is Terek Grozny in ieder geval op de kaart gezet, terwijl niemand daarvoor ooit van de club had gehoord."

Volgens de oud-international kwam zijn positie bij Terek al onder druk te staan na het verlies tegen CSKA Moskou. "Nog nooit won Terek van deze topploeg, maar ons werd het bijzonder kwalijk genomen." Gullit zette de verhoudingen daarna zelf op scherp door zich in Engelse media kritisch uit te laten over zijn werkgever. Zo verhaalde hij onder meer over twee slechte oefenvelden en dat beloofde transfers waren uitgebleven.

"Onschuldige constateringen", aldus Gullit. "Maar het was een mooie stok om mee te slaan." Kadyrov beschuldigde de oefenmeester deze week op zijn beurt van het veelvuldig bezoeken van discotheken. "Als dat een dag voor de wedstrijd voor je voeten wordt gegooid, weet je dat het snel afgelopen kan zijn. We zijn een avondje uit geweest met de hele spelersgroep als een vorm van teambuilding. De club voldeed zelfs de rekening en later krijg je het op je boterham."

Gullit zegt uit te zien naar Nederland en zijn gezin. "Ik ben zo ontzettend moe en ga daarom eerst een tijdje flink uitrusten. Dit avontuur bij Terek Grozny is me niet in de koude kleren gaan zitten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen