Franse toezichthouder onderzoekt Dinamo-Lyon

8 december 2011, 11:36   Bijgewerkt: 8 december 2011, 13:53

De Champions League-wedstrijd tussen Dinamo Zagreb en Olympique Lyon krijgt een staartje. De Franse toezichthouder van het gokwezen heeft een onderzoek aangekondigd naar de voor Ajax zeer ongunstig verlopen partij in Kroatië.

Lyon won, na een 1-1 ruststand, met 1-7 van Dinamo. Dat was precies voldoende om, op basis van het doelsaldo, de volgende ronde van de Champions League te halen.

Direct na afloop van de wedstrijd werd al gesuggereerd dat Dinamo, dat niets meer te winnen of verliezen had, de wedstrijd tegen Lyon 'verkocht' zou hebben. Een knipoog van Dinamo-speler Domagoj Vida naar een speler van Lyon, vlak nadat de Fransen gescoord hadden, voedde de speculaties dat er iets niet in de haak was.

Overigens is niet alleen in Frankrijk, maar ook in België een onderzoek gestart naar de wedstrijd. "We zetten vraagtekens bij bepaalde handelingen. Maar in deze fase hebben wij nog geen aanwijzingen dat er iets abnormaals is gebeurd", aldus voorzitter Etienne Marique van de Belgische toezichthouder van kansspelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen