74 doden bij brute vechtpartij in Egypte

Koen Freriks
2 februari 2012, 00:03   Bijgewerkt: 2 februari 2012, 00:22

De wedstrijd tussen Al-Masry en Al-Ahly is woensdagavond verschrikkelijk uit de hand gelopen. Een massale vechtpartij in het duel uit de Egyptische competitie heeft volgens de eerste berichten aan minimaal 74 mensen het leven gekost. De ex-Feyenoorders Sherif Ekramy en Hossam Ghaly, spelers van Al-Ahly, hebben het waarschijnlijk wel overleefd.

Al-Masry won met 3-1 van Al-Ahly, maar toch liep de wedstrijd na afloop volledig uit de hand. Honderden, misschien wel duizenden supporters kwamen het veld op stormen en ontstonden er overal gevechten. 74 mensen zouden daarin zijn overleden en 180 fans zouden zwaargewond zijn afgevoerd. Of onder de slachtoffers ook spelers zitten, is nog onbekend. Nog onbevestigde berichten vertellen wel dat de voormalig Feyenoorders Ekramy en Ghaly er levend vanaf zijn gekomen.

vechtpartij

vechtpartij

Hani Seddik, oud-speler van Al-Ahly, deelt de mening van de BBC-journalist. "Ik denk niet dat dit over voetbal gaat. Deze relschoppers waren geen voetbalfans", zei hij. "Hoe kon het dat ze messen bij zich konden dragen? Ik denk dat dit acties zijn met als doel het land nog onrustiger te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen