FC Basel wil eigen titel niet erkennen

23 april 2012, 00:25   Bijgewerkt: 23 april 2012, 00:30

FC Basel neemt het zekere voor het onzekere. RotBlau zegevierde zondag met 3-0 bij FC Sion en stelde daarmee de vijftiende landstitel in de clubgeschiedenis veilig. Basel wil het kampioenschap echter (nog) niet erkennen.

Basel gaat in de Superleague aan kop met zestien punten voorsprong op naaste belager FC Luzern, dat nog vijf duels heeft te spelen. Basel is dus niet meer in te halen. Er loopt echter nog een zaak bij het internationaal sporttribunaal CAS die Luzern twee punten kan opleveren. Daarmee zou Basel nog wél te passeren zijn.

FC Sion kreeg eerder dit seizoen 36 punten aftrek omdat het niet-speelgerechtigde spelers had opgesteld. Luzern speelde in september met 1-1 gelijk tegen de ploeg van Michael Dingsdag. Die Leuchten menen dat zij recht hebben op de volle drie punten, omdat Sion ook tegen hen met niet-speelgerechtigde spelers speelde. Daarom stapte Luzern naar het CAS. De uitspraak wordt volgende maand verwacht.

“Op dit moment is de titel dus nog geen garantie en dus is er geen feest”, verklaart Basel, dat komend weekend wellicht alsnog de champagne kan ontkurken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen