''Van Wolfswinkel wordt al vergeleken met Jardel''

10 april 2012, 13:22

Ricky van Wolfswinkel is uitgegroeid tot een sensatie in Portugal. Tegen Benfica (1-0) maakte de spits van Sporting Lissabon maandag al zijn negentiende doelpunt van het seizoen. Sporting-fans zijn gek op hem, weet oud-prof Mitchell van der Gaag.

''Hij wordt vaak vergeleken met de legendarische Mário Jardel. Nou dan doe je het goed, hoor'', zegt Van der Gaag, die in Lissabon woont, in Voetbal International.

''Van Wolfswinkel heeft even een moeilijke periode gehad waarin hij niet scoorde, maar toch kon hij op steun rekenen van pers en publiek. Dat heeft voor een groot deel met zijn houding te maken. Van Wolfswinkel is altijd blijven werken voor het team en dat wordt bijzonder gewaardeerd. Nu hij elke week scoort, kan hij natuurlijk niet kapot. In Zuid-Europese landen, en zeker in Portugal, worden doelpuntenmakers gekoesterd als goden'', aldus de voormalig verdediger van PSV, Utrecht en Sparta.

Naast Van Wolfswinkel heeft ook landgenoot Stijn Schaars zich ontwikkeld tot een zeer gewaardeerde kracht bij Sporting. ''Aan Stijn Schaars moesten ze hier even wennen. Dat heeft met de cultuur van het land te maken. Portugezen zijn gek op individuele acties en frivoliteiten, terwijl Schaars iemand is die de balans bewaakt. Maar er is absoluut een omslag gekomen in de manier waarop ze naar hem kijken. Schaars wordt nu al een tijdje tot de belangrijkste spelers van dit Sporting gerekend.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen