Padt Europa in, promotie Waasland Beveren

20 mei 2012, 16:52

Sergio Padt gaat Europa in met AA Gent. De Nederlandse doelman won zondag met de Buffalo’s ook het tweede duel met Cercle Brugge in de play-offs voor een Europa League-ticket. Voor eigen publiek werd het 2-1. De heenwedstrijd eindigde donderdag al in 1-5.

Door die 1-5 in de heenwedstrijd was het natuurlijk niet meer spannend, maar toch ging Cercle onbevangen van start, wat tot de 0-1 leidde. Al in de achtste minuut passeerde Luciano Dompig Padt. Ilombe M'boyo zorgde er met twee goals, waarvan één penalty, voor dat Gent alsnog in stijl Europa in gaat.

Waasland Beveren promoveerde naar de eerste klasse. In de nacompetitie pakte de fusieclub tegen Oostende het benodigde punt om het promotieticket veilig te stellen.

Waasland Beveren is een fusie tussen KV Red Star Waasland en KSK Beveren. Beide ploegen gingen voorafgaand aan het seizoen 2010/2011 samen en hebben in hun tweede seizoen dus al prijs. Beveren was in het verleden succesvol, getuige de landstitels in 1979 en 1984. Maar na de degradatie in 2007 ging het financieel snel achteruit, waardoor het genoodzaakt was op te gaan in KV Red Star Waasland.

Westerlo en Sint Truiden degradeerden eerder al. Het andere promotieticket ging naar Charleroi, dat onder leiding staat van de Nederlandse coach Dennis van Wijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen