Voormalig PSV-talent Vonlanthen (26) stopt

30 mei 2012, 10:07

De voetbalcarrière van Johan Vonlanthen zit er op. Op 26-jarige leeftijd heeft de Zwitser besloten zijn schoenen aan de wilgen te hangen. Hij doet dat na een teleurstellend avontuur bij Itagüí Ditaires, een club uit zijn geboorteland Colombia.

Vonlanthen stond lang te boek als een enorm talent. Van 2003 tot 2006 stond hij onder contract bij PSV en door zijn doelpunt op het EK van 2004 tegen Frankrijk werd hij de jongste doelpuntenmaker ooit op een Europese titelstrijd. Daarna kon de aanvaller de verwachtigen echter niet inlossen. Hij speelde voor Red Bull Salzburg en FC Zürich voordat hij afgelopen zomer naar Colombia vertrok. Zijn contract bij Itagüí Ditaires werd onlangs in onderling overleg ontbonden en Vonlanthen heeft, mede vanwege een slepende blessure, weinig zin om zijn schoenen weer aan te trekken.

"Ik wil mijn leven anders gaan indelen", zegt Vonlanthen in de Zwitserse krant Blick. "Om door te voetballen zou ik me opnieuw moeten laten opereren aan mijn knie en dat wil ik niet. Voetbal is voor mij veel minder belangrijk dan voorheen", stelt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen