Gent toont veerkracht tegen Luxemburgers

26 juli 2012, 21:20   Bijgewerkt: 26 juli 2012, 22:18

AA Gent heeft zich met een moeizame overwinning in de derde voorronde van de Europa League gespeeld. De equipe van Trond Sollied (ex-SC Heerenveen) moest zich donderdag voor eigen publiek tegen het Luxemburgse FC Differdange 03 van een 2-0 achterstand terug knokken (3-2).

Gent had de heenwedstrijd afgelopen week in Luxemburg afgesloten met een 1-0 overwinning en leek daarmee een makkelijk thuisduel voor de boeg te hebben. Maar de Belgen, bij wie de Nederlandse doelman Sergio Padt rust kreeg, keken na veertig minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Gent lag er virtueel uit, maar dankzij Juan Alvarado Melli, Ibrahima Conte en Rodgers Kola kwam het toch nog goed.

Ook APOEL Nicosia drong door tot de voorlaatste schifting. De Cyprioten wonnen in Slowakije met 1-0 bij Senica, ruim genoeg na de 2-0 thuiszege van vorige week. APOEL haalde vorig seizoen verrassend de kwartfinale van de Champions League.