'UEFA wil EK 2020 in 13 landen houden'

Jw
1 september 2012, 09:56

De UEFA schijnt achter de schermen bezig te zijn met een opmerkelijk plan voor het EK 2020. De Europese voetbalbond wil EURO 2020 in twaalf (hoofd)steden organiseren, meldt De Telegraaf zaterdag. UEFA-president Michel Platini wil op deze manier zijn bijdrage leveren aan het zestigjarig jubileum van de Europese Unie.

Het plan is om de poulefase in twaalf verschillende steden te organiseren, waarna de halve finales en finale op één locatie zullen plaatsvinden. De voetbalbond zal dit creatieve idee binnenkort ter goedkeuring voorleggen aan de 53 lidstaten.

Het eerstvolgende Europese kampioenschap vindt wel plaats in één land. Frankrijk zal in 2016 de gastheer zijn voor het eerste EK met 24 deelnemers. Op het afgelopen EK in Polen en Oekraïne waren zestien landen actief.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen