Volendam nadert titel: "Nu moeten we het afmaken"

27 april 2013, 10:30   Bijgewerkt: 27 april 2013, 10:35

De kampioensschaal, die door de KNVB meegebracht was, bleef in de koffer. Omdat concurrent SC Cambuur geen punten verloor kon FC Volendam de titel in de Jupiler League vrijdag nog niet binnenhalen. Maar omdat het zelf won van MVV (2-1) is de titel nu wel heel dichtbij. Als er geen gekke dingen gebeuren, heeft de club uit het palingdorp volgende week tegen Go Ahead Eagles aan één puntje genoeg.

De kans was klein, dat wist iedereen in Volendam. Alleen als rivaal SC Cambuur punten zou morsen in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen en de Volendammers zelf zouden winnen van subtopper MVV, kon de titel vrijdag binnengehaald worden. De hoop daarop vervloog al snel, want in het uitverkochte Kras Stadion sijpelde rap het bericht door dat Cambuur op voorsprong stond. Het won uiteindelijk met 4-0, met als gevolg dat de titelstrijd in de Jupiler League pas over een week beslist wordt.

Gezien de vorm van FC Volendam, zou een puntje pakken in Deventer geen probleem moeten zijn. De ploeg van coach Hans de Koning pakte in zijn laatste zeven duels de volle winst en de laatste nederlaag dateert alweer van half februari. Ook tegen MVV legde het, ondanks de spanning van de naderende titel, prima voetbal op de mat. “Vooral in de eerste helft”, zegt middenvelder Paul de Lange tegen FCUpdate.nl. “Het enige dat we onszelf kunnen verwijten, is dat we de wedstrijd niet eerder afmaakten. We misten een paar grote kansen op 2-0 en toen MVV vlak daarna op 1-1 kwam, hadden we het mentaal even lastig. Maar gelukkig viel daarna alsnog de 2-1.”

Volgens linksback Nick Coster (foto), die met een fraaie assist aan de basis stond van de 2-1 tegen MVV, zou FC Volendam de titel verdienen. “Ons team zit gewoon goed in elkaar”, zegt hij. “We hebben alles: scorende spitsen, gevaarlijke vleugelaanvallers en creatieve middenvelders. Iedereen kent elkaars kracht en we voetballen vooruit, met de intentie om te winnen. Als je met dat idee voetbalt, win je de meeste wedstrijden. Bovendien zie je veel strijd, iedereen werkt keihard.”

“Zeker toen we vlak na de winterstop de uitwedstrijden tegen teams als MVV en De Graafschap wonnen”, vult De Lange, die in het seizoen 2008/ 2009 met FC Volendam degradeerde uit de Eredivisie, aan. “Dat was voor het vertrouwen enorm belangrijk. Eigenlijk is het team sinds de winterstop in balans. We zijn een echt collectief.”

Volgende week, uit bij Go Ahead Eagles, moet de kroon op het werk worden gezet. Dat moet gebeuren zonder De Lange, die in de slotfase van de wedstrijd tegen MVV een gele kaart kreeg en daardoor geschorst is voor de wedstrijd in Deventer. “Daar baal ik als een stekker van", moppert hij. "Maar ik zal de jongens vanaf de tribune natuurlijk aanmoedigen. De titel zou fantastisch zijn, we moeten het nu afmaken.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen