Boateng: "Championship-club wilde mij als coach"

22 juli 2013, 16:19

Voormalig Oranje-international George Boateng wil zich toeleggen op een carrière als trainer. De 37-jarige oud-speler van onder meer Feyenoord zou het liefst ergens als speler/trainer aan de slag gaan, zegt hij in gesprek met Voetbal International.

Als speler/trainer wil Boateng ervaring opdoen, zodat hij daarna als coach op eigen benen kan staan. De afgelopen maanden vervulde hij een dergelijke functie al bij PBDKT T-Team FC, een ploeg uit Maleisië. "Iedereen vond het maar vreemd dat ik in Maleisië ging voetballen. Het niveau was vrij matig, vergelijkbaar met de Engelse League Two, maar als coach heb ik er veel geleerd", zegt de middenvelder.

Ondanks zijn gebrek aan ervaring was Boateng deze zomer al dicht bij een contract als trainer. "Ik was benaderd voor die functie bij een club uit het Championship. Ik was een van de twee kandidaten en heb gesprekken gevoerd met de voorzitter. Helaas ben ik het níét geworden. De reden was dat ik nog geen ervaring heb. Hetzelfde verhaal bij een team uit de League One, waar ik mij zelf had aangeboden."

In Engeland speelde Boateng voor Aston Villa, Middlesbrough en Hull City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen