'Prandelli weg na WK, Allegri wellicht opvolger'

4 september 2013, 17:03

Het WK volgend jaar zomer in Brazilië lijkt de laatste klus van Cesare Prandelli als bondscoach van Italië te worden. Volgens La Gazzetta dello Sport neemt de 56-jarige trainer na de mondiale titelstrijd afscheid van i Azzurri.

Prandelli volgde na het desastreus verlopen WK van 2010, waar Italië al in de eerste ronde werd uitgeschakeld, Marcello Lippi op. Onder zijn leiding stapte La Squadra Azzurra over op een aanvallende speelstijl. Daarmee werd in 2012 de EK-finale bereikt, waarin Spanje wel duidelijk een maatje te groot was (4-0).

Italië ligt op koers om zich te plaatsen voor het WK 2014. De nationale voetbalbond FIGC zou zich al gebogen hebben over de aanstaande vacature, na dat evenement. Volgens Sky Sport Italia is er al contact gezocht met Massimiliano Allegri (AC Milan) en Alberto Zaccheroni, de huidige bondscoach van Japan.

Allegri, die deze zomer ternauwernood in het zadel bleef bij AC Milan, zou wel oren hebben naar de functie van bondscoach. Bovendien loopt zijn contract in San Siro komende zomer af. Zaccheroni is met Japan al zeker van een WK-ticket. Eerder werkte hij voor onder meer AC Milan, Internazionale en Juventus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen