Belgische bondscoach heeft 'nog geen WK-doel'

11 oktober 2013, 21:06   Bijgewerkt: 11 oktober 2013, 21:40

Direct na afloop van de plaatsing voor het WK in Brazilië grossierde de Belgische ploeg in bescheidenheid. Ook bondscoach Marc Wilmots weigerde na afloop van de cruciale 1-2 zege bij Kroatië met de eer te gaan strijken, maar zwaaide in plaats daarvan de loftrompet over de meegereisde aanhang.

"Hoe ik me voel? Relatief normaal", liet Wilmots aan Sporza weten. "Dit is het werk van een hele ploeg en onze schitterende supporters. Ook vandaag heeft iedereen goed gewerkt. Het resultaat telde, niet het mooie voetbal. Als je ziet hoe Hazard en De Bruyne terugplooiden bij balverlies: er stond een ploeg op het veld."

"We mogen twee dagen van deze kwalificatie genieten en dan moet de focus op de match van dinsdag tegen Wales", predikte de keuzeheer. "Die match moeten we serieus aanpakken. 28 op 30 is nu ons doel."

Wilmots is tevreden over de progressie van zijn ploeg. "Als team zijn we er in korte tijd met 70% op vooruitgegaan. Je ziet geen individuen meer die voor zichzelf spelen." De bondscoach liet tot slot nog kort zijn licht schijnen over het aankomende wereldkampioenschap. "Een doel voor het WK heb ik nog niet. De groepsduels zijn cruciaal. Als we de achtste finales halen is alles mogelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen