Özyakup leidt comeback van Besiktas in

26 oktober 2013, 20:57

Besiktas heeft zaterdag spectaculair gelijkgespeeld bij Akhisar Belediyespor. Na negentig minuten stond er een 3-3 eindstand op het scorebord. Na 37 minuten keek Besiktas nog tegen een 3-1 achterstand aan, maar de in Zaandam geboren Oguzhan Özyakup bracht de spanning terug.

Olcay Sahan bracht Besiktas in de zeventiende minuut aan de leiding, maar in een tijdsbestek van twintig minuten boog Akhisar Belediyespor de achterstand om in een 3-1 voorsprong. Bruno Mezenga (2) en Bilal Kisa waren daarvoor verantwoordelijk. Özyakup tekende in de veertigste minuut voor de 3-2, op aangeven van Olcay Sahan, Hugo Almeida maakte in de 54ste minuut gelijk.

3-3 was tevens de eindstand. Daardoor verliest Besiktas terrein op koploper Fenerbahçe, dat vrijdag al met 3-1 won van Gaziantepspor. De zwartwitte club van Istanbul staat na negen speeldagen nog wel tweede in de Turkse Super Lig, maar nu op vijf punten achterstand van stadgenoot Fenerbahçe.