De tien meest gelezen artikelen van het jaar 2013

2 januari 2014, 15:58   Bijgewerkt: 2 januari 2014, 16:30

Het jaar 2014 is begonnen, tijd voor een korte terugblik op 2013. Dit doen we aan de hand van de meest gelezen artikelen van de afgelopen twaalf maanden op FCUpdate.nl. De lijst wordt aangevoerd door een bizar bericht uit Brazilië, verder is het vooral binnenlands nieuws. En natuurlijk mag Mario Balotelli niet ontbreken.

10. Transfer Fer naar Everton plotseling onzeker

Het was eind januari en ineens kwam het bericht naar buiten dat Leroy Fer van FC Twente naar Everton ging. Alles leek rond, tot er op 29 januari uit het niets een kink in de kabel kwam. Everton zou vanwege een blessure van Fer aanvullende voorwaarden hebben gesteld over de betalingswijze van de transfersom, waar FC Twente zich niet in kon vinden. Het gevolg: de hele transfer ging niet door en Fer maakte het seizoen af in Enschede. In de zomer kreeg de middenvelder alsnog zijn overstap naar Engeland, naar Norwich City.

9. Pieters slaat zichzelf ziekenhuis in na rode kaart

8. Balotelli valt coach Mancini aan op trainingsveld

Inmiddels is hij al een jaartje speler van AC Milan, maar Mario Balotelli was in de eerste weken van 2013 nog in dienst van Manchester City. Daar had de Italiaan niet bepaald een warme band met zijn coach, Roberto Mancini. Toen Mancini de spits in de eerste dagen van januari tijdens een training tot de orde riep, draaide Balotelli door en vloog hij de coach aan. Met name de foto die gemaakt werd tijdens het handgemeen, waarop Mancini doodsangsten uit lijkt te slaan, was briljant. Enkele weken na het incident stapte Balotelli over naar Milan.

7. Jong Ajax en Jong Twente naar Jupiler League

Bronzen Stier Jupiler League

Bronzen Stier Jupiler League

6. Sensatie Belgische competitie wil naar Ajax

Het is altijd een vraagstuk op redacties: wat doe je met geruchten? We zijn daar normaliter terughoudend in, omdat geruchten negen van de tien keer nergens op gebaseerd zijn. Dit bericht over Ayanda Patosi, een jonge Zuid-Afrikaanse speler van SC Lokeren, plaatsten we wel, vooral omdat hij zelf aangaf graag naar Ajax te willen. Het bericht dateert van 3 januari 2013 en helaas voor Patosi liep hij niet veel later, nog voordat de transfermarkt sloot, een zware blessure op. Hij scheurde zijn kruisband en kon een transfer uit zijn hoofd zetten.

5. Hoe bereikt PSV het hoofdtoernooi van de CL?

[a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/239780/hoe-eindigt-het-eredivisieseizoen-2013-2014/,_blank,

4. Hoe eindigt het eredivisieseizoen 2013/2014]

Het is een soort traditie dat we op FCUpdate.nl aan de vooravond van het eredivisieseizoen voorspellen hoe de ranglijst er na 34 speeldagen uit gaan zien. We zitten er ieder jaar hopeloos naast en aan de huidige stand te zien, was onze glazen bol ook afgelopen zomer niet helemaal goed afgesteld. De voorlopige eerste plaats van Ajax klopt nog, maar we zetten Vitesse op plek zeven en sc Heerenveen, dat vijfde staat, op plaats veertien.

3. Geld in Monaco en Eindhoven

Stil is het nooit in de voetbalwereld, ook niet in de periode dat er weinig of niet gevoetbald wordt. Eind juni draaide de transfermarkt al op volle toeren en in dit artikel vatten we de gebeurtenissen tot dat moment samen. Dit artikel verscheen op 20 juni, zo'n 2,5 maand voordat de transfermarkt dicht ging.

[a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/235671/de-vijf-beste-aankopen-van-het-seizoen/,_blank,

2. De vijf beste aankopen van het seizoen]

1. Fans onthoofden scheidsrechter na dood speler

Tsja. Het best gelezen bericht op FCUpdate.nl van 2013 heeft niets te maken met de Eredivisie, Oranje, Ajax, Feyenoord of Mario Balotelli, maar gaat over een bizar incident in Brazilië. Daar werd in juli 2013 een scheidsrechter gelyncht door woedende supporters. De arbiter zou een speler, Josenir dos Santos Abreu, met een mes fatale steekwonden hebben toegebracht en dat was voor enkele fans aanleiding om op gruwelijke wijze wraak te nemen. De arbiter werd onthoofd en het hoofd van de man werd op een stok gespietst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen