Dijkhuizen volgt Tomasson op bij Excelsior

1 januari 2014, 10:10

Excelsior heeft Marinus Dijkhuizen aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 41-jarige oud-spits tekende een contract voor anderhalf jaar en volgt daarmee de naar Roda JC Kerkrade vertrokken Jon Dahl Tomasson op. Dijkhuizen was afgelopen zomer ook al in beeld op Woudestein, maar zag toen de voorkeur uitgaan naar de Deen.

"Een heel mooi begin van het nieuwe jaar. Ik ben heel erg blij met deze kans", laat Dijkhuizen vanaf zijn vakantieadres weten aan de officiële website van Excelsior. De man uit 's-Gravenzande begon zijn loopbaan in 1994 bij de Rotterdamse club en keerde er, na avonturen bij onder meer SC Cambuur en FC Utrecht, terug in 2005.

"Ik heb mooie dingen meegemaakt bij de club, zoals het kampioenschap in 2006", aldus Dijkhuizen, doelend op de promotie naar de Eredivisie. "Ook na mijn carrière heb ik regelmatig bij Excelsior rondgelopen, ook in het kader van mijn trainerscursus. Ik ben wat dat betreft echt een Excelsior-man, dus het voelt heel erg goed dat ik dan bij deze club als hoofdtrainer aan de slag mag gaan."

Excelsior staat na 22 wedstrijden in de subtop van de Jupiler League. Dijkhuizen: "Ik heb de club dit seizoen zelf alleen live gezien thuis tegen Sparta, maar ik hoor goede verhalen. Ik zal daarom niet veel gaan veranderen, hoogstens mijn eigen accenten aanbrengen. Het spel is goed en de resultaten heel behoorlijk. Daar moeten we op voortborduren. Een doelstelling formuleren vind ik lastig, maar het past bij de club om de play-offs te halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen