Champagne bedelt bij KNVB voor stem in FIFA-verkiezing

21 januari 2015, 10:04

Jérôme Champagne, kandidaat voor het voorzitterschap van de FIFA, bracht dinsdag een bezoek aan de KNVB. De Fransman hoopt de huidige preses Sepp Blatter eind mei serieus te kunnen uitdaging in de verkiezing en heeft stemmen van nationale voetbalbonden nodig. De 56-jarige voormalige diplomaat en topbestuurder van de FIFA vroeg de Nederlandse bond om op hem te stemmen.

Of bondsvoorzitter Michael van Praag daadwerkelijk op Champagne gaat stemmen, is niet duidelijk. "Daarover communiceren we niet", laat een woordvoerder van de KNVB optekenen door het Algemeen Dagblad. De Fransman hoopt een kanshebber te zijn voor het presidentschap van de FIFA, maar lijkt aan een kansloze missie bezig te zijn. "Dat weten we officieel niet, of het kansloos is", stelt de vertegenwoordiger van de KNVB.

"Pas bij de verkiezingen op 29 mei zal duidelijk zijn hoe de verhoudingen liggen. De KNVB luistert en zal straks stemmen. Op wie? In elk geval niet op Blatter, lijkt me", vervolgt de bondswoordvoerder. Van Praag uitte afgelopen zomer stevige kritiek op Blatter, die al zeker is van de steun van de Aziatische, Oceanische en Afrikaanse bonden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen