Europese coalitie wil grote veranderingen bij FIFA

21 januari 2015, 23:42

Een groep Europese parlementariërs en voetbalbestuurders heeft woensdag in het Europees Parlement in Brussel gepleit voor grote veranderingen bij de wereldvoetbalbond. Onder het motto 'New FIFA Now' presenteerde de actiegroep een plan met tien verbeterpunten.

"We zien het imago van de FIFA steeds slechter worden", zei de Britse parlementariër Damian Collins. "Ik denk dat de grens is bereikt. We hopen dat steeds meer mensen onze oproep aan de FIFA voor verandering durven te steunen."

Volgens Collins moet er een zogeheten hervormingscommissie komen die de bestuurlijke opzet van de FIFA gaat aanpakken. "Vorig jaar vierden we het 25-jarig jubileum van de val van de Berlijnse Muur, iets wat niemand voor mogelijk had gehouden. Zestien jaar geleden zei iedereen ook dat de olympische beweging de corruptieschandalen niet zou overleven en twee jaar geleden riep men nog dat het wielrennen niet 'schoon' gemaakt kon worden. De historie laat echter zien dat veranderingen mogelijk zijn, zelfs als niemand dat mogelijk acht."

Op 29 mei vindt de voorzittersverkiezing van de mondiale federatie plaats.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen