Rel rond topklasse-transfer: "Is een principekwestie"

25 april 2015, 15:22

De overstap van Denzel James van hoofdklasser Noordwijk naar topklasser Kozakken Boys heeft voor opschudding gezorgd. Kozakken Boys maakte de komst van de aanvaller afgelopen week bekend en meldde dat James voor één seizoen heeft getekend. Dit tot verbazing van Noordwijk. Volgens die club heeft James zijn contract bij Noordwijk eerder al met een jaar verlengd. De hoofdklasser is dan ook niet van plan om de aanvaller naar Kozakken Boys te laten verkassen.

Noordwijk wil James alleen laten gaan als er geld op tafel komt om het contract af te kopen. "Het is vreemd dat Kozakken Boys de komst meldt. Wij nemen in onze contracten standaard een financiële afkoopsom op die betaald moet worden wanneer de speler alsnog vertrekt. Die zal door elke club moeten worden voldaan wanneer een speler na het tekenen van zijn contract alsnog vertrekt. Op dit moment wordt er vanuit ons dan ook naar een jurist serieus naar deze situatie gekeken", zegt bestuurslid Pieter Vink in het Leidsch Dagblad.

Noordwijk is van plan om James, die dit seizoen vijf keer scoorde voor de club, niet te laten gaan. "Wij hebben een juridisch geldende arbeidsovereenkomst met Denzel die inderdaad in februari bekrachtigd is. Wij gaan er dan ook vanuit dat hij volgend seizoen bij ons speelt, aangezien wij hem aan zijn contract houden. We zijn een nette club. Denzel is anderhalf jaar geblesseerd geweest. Toen hebben wij hem keurig betaald. Dit is een principekwestie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen