Twente-vrouwen winnen topper en doen weer mee

24 april 2015, 21:34

De vrouwen van FC Twente doen weer helemaal mee in de titelrace in de BeNe League. De Enschedese ploeg won vrijdag in België de topper tegen koploper Standard Liège met 0-2 en bracht daarmee de achterstand op dat team terug tot twee punten, met nog drie duels te gaan.

In de openingsfase had Standard voor eigen publiek, dat voor een mooi sfeertje zorgde op de tribune, het betere van het spel. Toch kwam FC Twente in de twintigste minuut op 0-1 via Shanice van de Sanden. De equipe van coach Arjan Veurink kreeg daarna steeds meer grip op de thuisclub en dat leidde op slag van rust ook tot de 0-2, een fraaie lob van Ellen Jansen. In de tweede helft golfde het spel op en neer, maar aan de score veranderde niets meer.

FC Twente kroonde zich in de voorgaande twee seizoenen tot kampioen van de BeNe League. Dit is het derde en laatste seizoen van de Belgisch-Nederlandse competitie. Na de zomer hebben beide landen weer een eigen liga. De Nederlandse teams gaan verder in de Eredivisie Vrouwen, waarin tussen 2007 en 2012 (voor de oprichting van de BeNe League) ook al werd gespeeld.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen