'Maradona wil Blatter opvolgen als FIFA-preses'

22 juni 2015, 09:32

Diego Armando Maradona, één van de grootste voetballers ooit, gaat zich mengen in de machtsstrijd bij de FIFA. De Argentijn wil Sepp Blatter opvolgen als voorzitter van de wereldvoetbalbond. Hij zou dit hebben laten weten aan journalist Victor Hugo Morales, die het nieuws via Twitter naar buiten gebracht heeft.

Blatter kondigde vorige maand aan dat hij opstapt als voorzitter van de FIFA. Een opvolger is er nog niet en Maradona ziet zichzelf als ideale kandidaat voor deze functie. Hoe Maradona het voor elkaar wil krijgen om daadwerkelijk verkozen te worden tot voorzitter, is niet duidelijk. De voormalig aanvaller heeft niet bepaald een ongeschonden blazoen, hij kwam meerdere keren in opspraak door zijn bedrag binnen en buiten de lijnen.

Als speler kwam Maradona uit voor onder meer FC Barcelona en Napoli, met de nationale ploeg van Argentinië werd hij in 1986 wereldkampioen. Hij werd destijds verkozen tot beste speler van het toernooi. Nadat hij zijn schoenen aan de wilgen hing, probeerde Maradona het als trainer. Tijdens het WK van 2010 zat hij als bondscoach op de bank bij de Argentijnse ploeg, maar dat toernooi liep uit op een teleurstelling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen