Oranje Leeuwinnen denken nog niet aan achtste finales

11 juni 2015, 10:16

De Nederlandse voetbalsters trapten het WK in Canada afgelopen weekend af met een keurige 1-0 zege op Nieuw-Zeeland. In de nacht van donderdag op vrijdag (0.00 uur Nederlandse tijd) staat het tweede duel van de Oranje Leeuwinnen op het menu. China is dan de tegenstander van de ploeg van bondscoach Roger Reijners. Bij een overwinning is Nederland zeker van een ticket voor de achtste finales.

Oranje kan dus hele goede zaken doen tegen de Chinezen, maar Reijners wil niet vooruitlopen op deze zaken. "Wij kijken niet eens met een half oog die kant op, we hebben allebei de ogen wijd open voor deze wedstrijd. China is een sterke ploeg, zeer georganiseerd. Ze hebben een jonge en zeer getalenteerde ploeg met sterke spitsen", weet de bondscoach. "Wij moeten gewoon proberen ons spel te spelen. Tegen Nieuw-Zeeland lukte dat in de eerste helft aardig, maar in de tweede helft werd het te onrustig. Desondanks waren er toen ook al vier, vijf momenten dat we met een goede eindpass iemand alleen voor het doel hadden kunnen zetten."

Manon Melis, all-time topscorer van de Oranje-vrouwen, heeft ontzettend veel zin in het tweede WK-duel. "We kunnen echt niet wachten. Het is een typisch Aziatisch land, technisch vaardig. Echt een heel gevaarlijke tegenstander, met twee snelle aanvallers. We moeten dus compact blijven. Tegen Nieuw-Zeeland werden heel andere dingen gevraagd. Ik hoop dat we nu meer laten zien waartoe we in staat zijn met dit Oranje."

Doelvrouw Loes Geurts is afgehaakt voor de confrontatie met China, Vivianne Miedema kan wel spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen