Arjan van der Laan bondscoach Nederlands vrouwenelftal

24 september 2015, 12:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Nederlands vrouwenelftal staat de komende jaren, tot en met het Europees kampioenschap van 2017, onder leiding van Arjan van der Laan. De oud-voetballer is aangesteld als nieuwe bondscoach.

"Van der Laan is een talentvolle coach en heeft de ambities die wij zoeken," zegt Minke Booij, manager vrouwenvoetbal van de KNVB, over de nieuwe bondscoach. "Als coach heeft hij de vastberadenheid en energie om te gaan voor het hoogst haalbare en de wil om zichzelf elke dag te ontwikkelen. Die drive sluit aan bij het team en de KNVB. Bovendien brengt hij goede ervaring met zich mee vanuit het topvoetbal."

Van der Laar werkte de afgelopen seizoenen bij FC Lisse, dat uitkomt in de Topklasse. "Het is een eer om als bondscoach aan de slag te gaan. De KNVB heeft de ambitie om structureel aanwezig te zijn op eindtoernooien en uiteindelijk toe te werken naar een plek bij de top vijf van Europa. Het is fantastisch om daaraan te mogen bijdragen en ik kijk uit naar het eerste moment dat ik met het team op het trainingsveld sta."

Als speler kwam Van der Laan uit voor Sparta Rotterdam, FC Twente, ADO Den Haag en FC Dordrecht. Hij kan Nederland naar de Olympische Spelen van 2016 loodsen, het EK van 2017 vindt plaats in eigen land.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen