Oranje oefent in maart tegen Frankrijk en Engeland

23 oktober 2015, 09:49

De KNVB heeft wederom aantrekkelijke oefenwedstrijden geregeld voor het Nederlands elftal. Oranje zal op dinsdag 29 maart een vriendschappelijke interland spelen tegen Engeland. Het prachtige Wembley Stadium in Londen vormt het decor voor de wedstrijd, die om 21.00 uur (Nederlandse tijd) afgetrapt zal worden. Voorafgaand aan de clash met de Engelsen neemt Oranje het op tegen Frankrijk

Het zal de twintigste confrontatie tussen Nederland en Engeland worden. Beide landen houden elkaar wat betreft de onderlinge resultaten in het verleden volledig in balans: vijf keer werd er gewonnen door Oranje, vijf keer liep onze nationale ploeg tegen een nederlaag aan en negen keer eindigde het treffen met The Three Lions in een gelijkspel. De laatste ontmoeting vond plaats op 29 februari 2012. Destijds trok Oranje aan het langste einde, dankzij doelpunten van Arjen Robben (tweemaal) en Klaas-Jan Huntelaar werd het 2-3.

Vier dagen voor het duel op Wembley, op vrijdag 25 maart, speelt Oranje eerst thuis tegen Frankrijk. De locatie en aanvangstijd van het treffen met de groepsgenoot in de komende WK-kwalificatiereeks is nog niet bevestigd. In 23 onderlinge confrontaties met de Fransen wist Nederland tien keer te winnen. Frankrijk pakte negen keer de drie punten, vier keer eindigde het duel in een gelijkspel. In de laatste ontmoeting, op 5 maart 2014, ging Oranje met 2-0 onderuit in Frankrijk.

In de eerstvolgende interlandperiode speelt Oranje tegen Wales (13 november) en Duitsland (17 november).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen