Pissige Platini wil ondanks schorsing FIFA-baas worden

8 oktober 2015, 13:31

Op de dag dat Michel Platini net als FIFA-baas Sepp Blatter en diens voormalige rechterhand Jérôme Valcke negentig dagen geschorst werd door de ethische commissie van de wereldvoetbalbond, heeft de voorzitter van de UEFA zijn noodzakelijke steunbetuigingen ingediend voor zijn kandidatuur voor het FIFA-voorzitterschap. Enkele uren voor de aankondiging van zijn schorsing heeft de Fransman dit gedaan.

Platini moet steunverklaringen van minimaal vijf nationale voetbalbonden hebben om op 26 februari in de presidentsverkiezingen mee te dingen naar het voorzitterschap van de FIFA en heeft deze dus verzameld en ingediend. Door de schorsing komt de kandidaatstelling van de UEFA-preses echter flink in gevaar. Wat voor invloed de verbanning voor negentig dagen precies zal hebben, is nog niet duidelijk.

De schorsing en het op voorhand naar buiten lekken hiervan heeft tot veel woede geleid bij Platini, die vindt dat de FIFA hem middels 'onacceptabel' en 'verraderlijk' gedrag in een kwaad daglicht gesteld heeft. "Het is duidelijk een extreem serieuze zaak, ook omdat de informatie ogenschijnlijk van een FIFA-official afkomstig is", aldus de Fransman. "Het lekken van deze informatie is gedaan om mijn reputatie te schaden."

Platini benadrukt dat hij zich van geen kwaad bewust is. "Ik heb altijd eerlijk en openhartig gehandeld, dat is ook mijn morele plicht. Ik laat me niet stoppen, tot de waarheid boven tafel gekomen is. Ik heb de afgelopen weken volledig meegewerkt met de autoriteiten, maar de FIFA spot juist met deze regels", bromt de voorzitter van de UEFA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen